Susitikimas su Lietuvos daržovių augintojų asociacija

Liepos 24 d. vyko Lietuvos daržovių augintojų asociacijos (LDAA) ir pasėlių savidraudos fondo „VH Lietuva” dalykinis susitikimas, kuriame dalyvavo „VH Lietuva” vadovas Martynas Rusteika, Valdybos atstovas komunikacijai Dr. Philipp Schönbach, biuro vadovė Kristina Schindler, LDAA direktorė Indrė Lukoševičienė, ekspertė Zofija Cironkienė, Valdybos narys Martynas Laukaitis ir asociacijos narys Julius Šateika.Susitikime diskutavome apie tai, kaip pagerinti daržovių pasėlių draudimą, kai ekstremalėjančios meteorologinės sąlygos kelia vis didesnę ekonominę riziką daržininkystės ūkiams. Dar kartą aptarėme sektoriui aktualiausias rizikas, su kuriomis susiduria daržininkai, dalinį draudimo įmokų kompensavimą ir jų dydį.Susitikime priimtus sprendimus asociacijos nariams ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui pateiksime diskusijos metu liepos 26 d. Algimanto Vaupšo ūkyje, Kelmės r. vyksiančioje tradicinėje LDAA lauko dienoje. Šaltinis: Lietuvos daržovių augintojų asociacija