Skip to main content

Nederland

Over Ons

Brede weersverzekering met tegemoetkoming

Met de brede weersverzekering heeft u de keuze om uw gewassen te velde te verzekeren tegen de weerrisico’s. Binnen de brede weersverzekering is het mogelijk om de weerrisico’s op uw wens aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het water- of droogte risico, waarbij u kunt kiezen uit een plus-dekking en een basis-dekking. Kiest u voor een plus-dekking bent u het beste verzekerd. Gaat u uit van een basis-verzekering dan ben u “gewoon goed” verzekerd. Er kunnen dan verschillen zitten in de premie, uitkering en eigen risico.

Tegemoetkoming

Bij VEREINIGTE HAGEL kunt u een polis afsluiten welke is goedgekeurd door het ministerie in Vlaanderen. Met deze polis kunt u zich verzekeren tegen schade aan gewassen door extreme en ongunstige weersomstandigheden zoals storm, hagel, zware regen, vorst en droogte.

Door het afbouwen van het rampenfonds is het juist extra van belang dat de gewassen te velde worden verzekerd, omdat de overheid geen tussenkomst meer gaat geven. Wel kunt u een tegemoetkoming ontvangen van het ministerie. Er is in 65% subsidie in Vlaanderen op de bruto verzekeringspremie voor de brede weersverzekering. Kortom:

  • De verzekering sluit u af bij VEREINIGTE HAGEL
  • De tegemoetkoming vraagt u aan bij de overheid (op de Verzamelaanvraag)
  • Vink VEREINIGTE HAGEL aan op de Verzamelaanvraag als verzekeraar
Plus-dekking (nVS)

De plus-dekking (nVS) biedt een betere dekking aan dan vanuit de overheid gesteld. Hierdoor is er een (klein) gedeelte niet subsidiabel. Hierdoor komt u bij een kleinere schade eerder in aanmerking voor een schade-uitkering, de premie valt daardoor iets hoger uit dan bij een basis-dekking. Binnen de plus-dekking zijn er verschillende opties waardoor u het product kunt aanpassen voor uw wensen. Dit is veruit ons meest gekozen dekking.

(neem contact op met de buitendienst?) klik hier optie?

Basis-dekking (VS)

De basis-dekking (VS) is een dekking waar men vooral tegen grote calamiteiten is verzekerd. Binnen het product is het mogelijk om de dekking wat aan te passen, maar beperkte mogelijkheden gezien de dekkingssoort.